Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@15:28:58 GMT

نه سلطه‌خواه، نه سلطه‌پذیر

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۸۰۸۷

نه سلطه‌خواه، نه سلطه‌پذیر

طی 40 سال گذشته همواره جمهوری اسلامی درخصوص بحران بین‌المللی مواضعی هوشمندانه اتخاذ کرده است که بحران اوکراین هم از این موضوع مستثنا نیست.

روزنامه ایران: هم دولت سیزدهم و هم رهبر معظم انقلاب موضع منطقی و اساسی نسبت به مسائل دنیا اتخاذ کردند که ما خواستار توقف این جنگ هستیم و هرگونه خونریزی که انسان‌های بیگناه را در معرض کشتار قرار بدهد خط قرمز انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه هیچ کشوری حق تسلط بر ما را ندارد و ما به هیچ کشوری تجاوز نمی‌کنیم، جزو اصول ما است. ما هیچگونه تجاوزی را از سوی هیچ کشوری برنمی‌تابیم، چه رژیم صهیونیستی به فلسطین باشد، چه سعودی به یمن باشد، چه شیعه و اهل سنت باشند و چه در اوکراین که با ما نسبت و قرابت مذهبی ندارند، ولی خط قرمز ما در عدم تجاوز و عدم تسلط است، به این معنا که نه تسلطی را می‌پذیریم و سلطه‌پذیر هستیم و نه تجاوز می‌کنیم. ما این موضع را در جنگ تحمیلی نشان دادیم و در سوریه هم نشان دادیم و در سایر بخش‌ها نیز نشان دادیم، لذا این جزو خطوط اساسی ما است، اما یک نکته قابل توجه وجود دارد و آن اینکه چرا این جنگ اتفاق افتاده و ریشه‌های جنگ کجا است؟ ریشه‌های جنگ را ما از این طرف بررسی نمی‌کنیم و از ناتو و توسعه‌طلبی‌های ناتو و شیطنت‌هایی که غرب بعد از جنگ سرد بخصوص در غرب آسیا و در حوزه‌های نفوذ بالکان و در شرق اروپا دارد انجام می‌دهد مورد بررسی قرار می‌دهیم. در واقع ما متوجه این شیطنت از ناحیه غرب هستیم. غرب به دنبال نفوذ خودش در همه کشورها است و کم‌کم دارد به سمت آسیا می‌آید توسعه ناتو چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ این همه تجهیزات و تسلیحات و سخت‌افزارهای نظامی که غرب دارد به سعودی و امارات و رژیم صهیونیستی می‌فروشد برای چیست؟ ما داریم سابقه افغانستان و عراق را می‌بینیم، وضعیت یمن را می‌بینیم. اینجا ما روی مواضع اصولی و راهبردی خودمان هستیم، هرجا که تجاوزی صورت بگیرد، ما قبلاً هم اعلام کردیم که استقلال ملی در سرنوشت‌ ملت‌ها و خودمختاری و حاکمیت‌شان را به رسمیت می‌شناسیم و این پیام جمهوری اسلامی ایران به همه دنیا است، اما در جریان روسیه باید به این مسأله مهم توجه داشته باشیم که غرب با ابزارهای رسانه‌ای خودش دارد فضا را به گونه‌ای ترسیم می‌‌کند که اینجا تجاوزی صورت گرفته، اما نسبت به تجاوزات چندین ساله دیگران ساکت است.


غرب به سرعت دستور توقف بحران اوکراین را می‌دهد، اما درخصوص بقیه تجاوزهایی که صورت گرفته وارد صحنه  نمی‌شود؛ کشور سوریه 10 سال در جنگ گذراند و چه بی‌خانمانی‌هایی که صورت گرفت و چه کشتارهایی که اتفاق افتاد، اما غرب، شورای حقوق بشر سازمان ملل و شورای امنیت و تمام کسانی که الان سخنگوی غرب شده‌اند، این مسأله را مطرح نکردند. چرا اینها آن زمان جنگ را متوقف نکردند؟ چرا با این فوریت و قاطعیتی که الان دارند اظهارنظر می‌کنند، واکنش نشان ندادند؟ الان می‌بینید که دبیرکل ناتو چقدر صحبت از بحث‌های انسان‌دوستانه می‌کند. بحث تجاوز را مطرح می‌کند. شما اگر بحث تجاوز را دارید، حمله به خاک هر کشوری تجاوز است. کشور یمن 6سال گرفتار جنگ از سوی عربستان سعودی است و حالا در سال هفتم به سر می‌برد. اگر ریخته شدن خون یک کودک اوکراینی ناراحت‌‌تان می‌کند که به حق هم هست، باید از شرایط وخیم غذایی و بیماری بخصوص در بحث بیماری کرونا و مسائل مختلف میلیون‌ها کودک و زن و بچه در یمن هم ناراحت شوید. کجا هستند سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و سازمان‌های صلح‌دوستانه و بشردوستانه و سازمان‌های داوطلبانه خیریه و همه این سازمان‌ها که به دفاع از این مظلومان برخیزند؟ زمانی که حاج قاسم در آن تروریسم دولتی شهید شد چرا کسی بیانیه نداد، چرا کسی محکوم نکرد؟


ما امروز یک تروریسم بین‌المللی از سوی غرب داریم که این تروریسم را باید محکوم کنیم و اجازه ندهیم این تروریسم خودش را در قالب یک قیافه مظلومانه معرفی کند و فقط بخشی از دنیا را لایق حقوق بشر تلقی کند. ما با توسعه روابط راهبردی با روسیه و چین داریم سبد دیپلماسی‌مان را توسعه می‌دهیم. امروز بحث «اول، همسایگان» توسط رئیس‌جمهور محترم‌مان مطرح شد. ما نگران وضعیت دنیا هستیم، اما مهم‌تر از همه نگران وضعیت منطقه خودمان و روابط‌‌مان با همسایگان‌مان هستیم و باید بتوانیم روابط خودمان را با همسایگان‌مان با حفظ اصولی که داریم تنظیم کنیم. اجازه ندهیم که در اوکراین کشتار صورت بگیرد، خونریزی صورت بگیرد و بی‌خانمانی صورت بگیرد، اما از طرف دیگر در بحث‌های دیپلماتیک خودمان هم متوجه هستیم که ما بخش‌هایی از اینها را باید در مسائل چندجانبه و دوجانبه خودمان لحاظ کنیم. همه کشورها دارند این کار را انجام می‌دهند و لحاظ می‌کنند. اما ممکن است دیگران نسبتی با این اصول انسانی اصلاً ایجاد نکنند اما نسبت‌ ما با اصول انسانی کاملاً مشخص است و همان‌طور که رهبری فرمودند ما از جنگ در اوکراین اصلاً خوشحال نیستیم. ما جنگ در اوکراین به لحاظ معادلات ژئوپلتیکی و رقابت و نفوذ را اصلاً نمی‌پسندیم و اینها را خلاف مسائل انسانی و اسلامی می‌دانیم و بارها بر این تأکید کرده‌ایم. یعنی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در بحران‌های مختلف بین‌الملل خوشایند کشورها عمل نکرده و اتفاقاً آنچه که امروز اقتدارآفرین است و آنچه که موجب عزت ما است، این است که ما روی اصول انسانی خودمان ایستاده‌ایم. در خصوص حماس اگرچه با آنها قرابت مذهبی نداشتیم، ولی چون در مقابل ظالم ایستاده‌اند از آنها حمایت کرده‌‌ایم. ما تحلیل‌های انسانی خودمان را داریم و حساس هستیم، اما تحلیل‌های سیاسی و ژئوپلیتیک راجع‌به آن منطقه دارد صورت می‌گیرد کمااینکه راجع به کریمه هم صورت گرفت.


یکی از بحث‌های مهم امروز این است که امریکایی‌ها پای متحدین‌شان و شرکایشان در دنیا نمی‌ایستند. اتفاقاً این جمهوری اسلامی ایران بود که در سوریه ایستاد و این روسیه است که در حوزه نفوذ خودش می‌ایستد و هزینه آن را هم می‌دهد، ولی غرب و نظام لیبرال دموکراسی غرب که براساس یک منفعت‌گرایی و یک اصالت منافع و یک ابزارگرایی و یک عقلانیت ابزاری بنا شده، صرفاً تا جایی با شما همراه است که برایش سود داشته باشد و همین که قرار باشد جایی هزینه بدهد، دیگر سمت شما را خالی خواهد کرد و این خودش نمونه‌ای از افول نظام لیبرال دموکراسی است.


غرب در گرجستان چراغ سبز نشان داد و وقتی روسیه حمله کرد کنار کشید و فقط به محکومیت رسانه‌ای اکتفا کرد. مطالب غرب، روزنامه‌ها، رسانه‌ها و اظهارنظرهای ناتو و امریکا قبل از بحران اوکراین یعنی قبل از حمله روسیه به اوکراین را با بعد از حمله روسیه به اوکراین مقایسه کنید.  این نشانگر آن است که این نظام از اینجا به بعد پای اوکراین نخواهد ایستاد. همان‌طور که زلنسکی مجبور شد بگوید این حمله به اروپا است، این حمله به جهان است و این حمله به امنیت است و گفت شما پای ما اگر نایستید، به سراغ شما هم خواهند آمد. این جمله‌ زلنسکی بود که کاملاً این را می‌فهمد و ممکن است در آینده سیاستمدارانی در اوکراین سر کار بیایند که متوجه بشوند باید با روسیه کار کنند. یعنی چاره‌ای جز کار با روسیه ندارند و حتی ممکن است خودشان مایل باشند به طرف روسیه بروند. برخی موضوعات داخلی و هویتی بین روسیه و اوکراین وجود دارد؛ از جمله اینکه روس‌ها کیف را از آن خودشان می‌دانند. روس‌ها وقتی تاریخ خودشان را شروع می‌کنند از کیف شروع می‌کنند و اینها مسائلی است که به خودشان مربوط است و در تاریخ سیاسی چندین هزارساله خودشان باید اینها را جست‌و‌جو کنیم و ما حق تعیین سرنوشت را به خودشان واگذار می‌کنیم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جمهوری اسلامی صورت بگیرد سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۸۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت کشور روسیه، زلنسکی را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد

وزارت کشور روسیه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک،‌ در پایگاه اطلاعاتی افراد تحت تعقیب و مورد پیگرد وزارت کشور فدراسیون روسیه آمده است: ولودیمیر الکساندرویچ زلنسکی، متولد 25 ژانویه 1978 تحت یکی از مواد قانون کیفری تحت تعقیب است.

بنا بر گزارش این رسانه روس، در این پایگاه اطلاعاتی به جرمی که زلنسکی بر اساس تحت تعقیب است، اشاره نشده است.

پایگاه داده وزارت کشور روسیه همچنین محل تولد افراد تحت تعقیب را درج کرده و شهر کریووی روگ واقع در استان دنیپروپتروفسک اوکراین زادگاه زلنسکی ذکر شده است.

وزارت کشور روسیه همچنین پوروشنکو رئیس جمهور سابق اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.

بنا بر این گزارش، پوروشنکو متولد 26 سپتامبر 1965 در شهر بُلگراد استان اودسا است. وی از سال 2014 تا 2019 رئیس‌جمهوری اوکراین بود.

پیش‌تر وزارت کشور روسیه بامداد جمعه اعلام کرد که اولکساندر لیتویننکو دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است.

وزارت کشور روسیه به اتهاماتی که به لیتویننکو وارد شده است تا در این فهرست قرار بگیرد، اشاره‌ای نکرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش آلکسی دانیلوف را از ریاست شورای امنیتی و دفاع ملی این کشور برکنار و لیتویننکو را جایگزین وی کرد. لیتویننکو پیشتر رئیس سرویس اطلاعات خارجی اوکراین بود.

وزارت کشور روسیه پنجشنبه شب همچنین «والنتین نالیوایچنکو» قانونگذار اوکراین را نیز در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

وی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رئیس رئیس امنیت اوکراین بود. نالیوایچنکو به فراخوان برای خشونت علیه نیروهای نظامی روسیه متهم شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • وزارت کشور روسیه، زلنسکی را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد