Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مجلس یازدهم اظهار کرد: فرار آمریکا از افغانستان و شکست آمریکا در سوریه و ناکامی آمریکایی ها در عراق و همچنین فرار نیمه تمام آنها از منطقه خلیج فارس نشانگر این است که آنان متوجه اهمیت ایران و جایگاه محوری ایران شده اند و جز به دست آوردن دل ایران چاره ای ندارند.

«عباس مقتدایی خوراسگانی»، نماینده مجلس یازدهم، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با زیاده خواهی های اخیر آمریکا در بحث برجام و اقدامات ایران برای نشان دادن حسن نیت خود، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت نوظهور منطقه ای توانسته است معیارهای قدرت در درون و بیرون را به عنوان یک تجربه جدید معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ما در بعد پشتیبانی های مردمی و انجام انتخابات و برگزاری اموری که به نوعی مرتبط با مشارکت مردم هستند به عنوان یک قدرت منطقه ای شناخته می شویم همچنین در ابعاد دفاعی وضعیتی بسیار ایده آل داریم و در بالاترین سطح آمادگی دفاعی و اشراف اطلاعاتی بر امور منطقه هستیم و آمریکایی ها این نکته را در مقابل حضور خود در منطقه می دانند و خوششان نمی آید که جمهوری اسلامی ایران، تقویت شود و سعی کرده اند در ابتدا با ورود به برجام و سپس با خروج از برجام قوت جمهوری اسلامی ایران را خدشه دار کنند.

نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: در موضوع برجام آمریکایی ها با اروپایی ها همدستی کردند؛ یک بخش که آمریکا باشد پیمان شکنی کرد و در بخش دیگر بدعهدی کرد و عملا تلاش کردند تا ایران از منافع برجام بهره مند نشود، ولی ایستادگی ملت ایران جواب داد و اکنون آمریکایی ها اصرار دارند که به برجام برگردند. جمهوری اسلامی ایران مواضع به حق و منطقی خود را به صراحت اعلام کرده است آمریکایی ها باید اثبات کنند و تضمین بدهند که پیمان شکنی مجددی نخواهند کرد و اروپایی ها نیز باید تضمین بدهند که بدعهدی ها را کنار بگذارند و دیورا بی اعتمادی پدید آمده را کوتاه کنند.

مقتدایی یادآور شد: اروپا به ایران بدهکار است هم از نظر سیاسی و هم از نظر اقتصادی و هم از نظر مفاد مطرح در برجام و اکنون ما به صراحت به آنها گفته ایم که مذاکرات در صورتی تداوم خواهد یافت که منافع ملت ایران در نظر گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران یک طرح بیشتر ندارد و آن این است که اگر قرار است، دیگران از برجام منفعت ببرند باید منافع ملت ایران نیز تامین شود و مذاکرات اخیر پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در بالاترین سطح انجام شده و می شود و بر حفظ منافع ملت ایران تاکید شده است و هر میزان که آنان تضمین کننده منافع ایران باشند، امیدواری در به نتیجه رسیدن مذاکرات بیشتر می شود.

او در پایان گفت: حرف های ایران منطبق بر حقوق بین الملل است و غرب چاره ای ندارد جز آنکه به قانون تن بدهد اینکه آیا مذاکرات به نتیجه می رسد یا نه، این به ایران مرتبط نیست بلکه اکنون غرب و به ویژه گروه چهار بعلاوه یک باید تصمیم لازم را بگیرند آنها باید تضمین کنند که بدعهدی های قبلی مجددا رخ نخواهد داد. به نظر می رسد آنها پذیرفته اند که حضورشان در منطقه غرب آسیا و در خاورمیانه و به طور کلی در کشورهای اسیای میانه و همه کشورهای این منطقه منوط به همکاری ایران با آنها است فرار آمریکا از افغانستان و شکست آمریکا در سوریه و ناکامی آمریکایی ها در عراق و همچنین فرار نیمه تمام آنها از منطقه خلیج فارس نشانگر این است که آنان متوجه اهمیت ایران و جایگاه محوری ایران شده اند و جز به دست آوردن دل ایران چاره ای ندارند.

انتهای پیام/۴ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مجلس برنا ایران اسلامی ایران انتخابات جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران ملت ایران دولت حقوق قانون آسیا خاورمیانه افغانستان سوریه عراق خلیج فارس جمهوری اسلامی ایران آمریکایی ها ملت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا همچنان ادامه دارد و علیرغم برخورد خشونت‌آمیز پلیس آمریکا و بازداشت بیش از ۲ هزار دانشجو، دانشجویان اعلام کرده‌اند تا زمانی که آتش‌بس در غزه برقرار نشود، به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در حالی حدود ۶ ماه دیگر (نوامبر / آبان) برگزار خواهد شد و «جو بایدن» گزینه اصلی حزب دموکرات است که علاوه بر جنایت‌های هفت ماهه در نوار غزه، جنبش دانشجویی نیز بر سپهر سیاسی ایالات متحده سایه افکنده‌است. به تازگی پایگاه خبری «اکسیوس» با اشاره به اوج‌گیری اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا، این وضعیت را بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور اثرگذار دانسته و استدلال کرده که همین امر سبب وحشت دموکرات‌ها شده‌است. به نوشته این پایگاه خبری آمریکایی، همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌های حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، نگرانی دموکرات‌های مجلس نمایندگان و سنا رو به افزایش است.

اکسیوس در این مطلب اذعان می‌کند: اعتراض گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین به یک پویایی سیاسی دامن زده که پس از حمله هفتم اکتبر حماس آغاز شد و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا می‌تواند بر نتیجه آن اثرگذار باشد. یکی از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا در همین زمینه به اکسیوس گفته‌است که «هرچه اعتراض‌ها بیشتر ادامه پیدا کند، وضعیت برای انتخابات هم بدتر می‌شود».

دیگر رسانه‌های آمریکایی نیز در این زمینه به طیف سیاسی حاکم و شخص رئیس‌جمهوری همواره هشدار می‌دهند. روزنامه «گاردین» انگلیس چهارشنبه هفته گذشته نوشت: کارشناسان هشدار داده‌اند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده و دموکرات‌ها در قبال اسرائیل که اعتراض هزاران دانشجو در سراسر آمریکا را برانگیخته است، می‌تواند بر رأی جوانان به «جو بایدن» تأثیر گذاشته و به شانس انتخاب مجدد وی آسیب بزند.

«جاناتان زیمرمن» استاد دانشگاه پنسیلوانیا در این زمینه تاکید کرده‌است: «تهدید واقعی برای بایدن این است که رای‌دهندگان جوان‌تر به‌ویژه رای‌دهندگان تحصیل‌کرده دانشگاهی، در انتخابات حضور پیدا نکنند.»

این خطر زمانی جدی‌تر به نظر می‌رسد که حتی «کالج دموکرات‌های آمریکا» (CDA) که یک سازمان میانه‌رو و حامی بایدن است، روز سه‌شنبه گذشته از حزب خود انتقاد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که هر روزی که دموکرات‌ها نتوانند در اتحاد باهم از آتش‌بس دائمی در جنگ غزه، راه حل «دو دولتی» و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین حمایت کنند، جوانان بیشتر و بیشتری از این حزب مأیوس می‌شوند.

در بخشی از این بیانیه به نقل از نمایندگان دانشجویان در حزب دموکرات آمریکا آمده است: ما به عنوان رای‌دهندگان جوان همگی آگاه هستیم که انتخابات نوامبر در پیش است و آراء ما در اینکه چه کسی به کاخ سفید راه می‌یابد، تعیین کننده خواهد بود. کاخ سفید در راهبرد حمایت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر (رژیم) اسرائیل و بی‌تفاوتی نسبت به جایگاه خود و خواسته همه آمریکایی‌هایی که به دنبال پایان دادن به این جنگ هستند، اشتباه کرده‌است.

بنابراین از نگاه ناظران، خشم رای‌دهندگان آمریکایی از بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی و مدیریت ضعیف و منفعلانه او در قبال آتش‌بس و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ممکن است به شکست سیاسی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا بیانجامد.

مردم آمریکا معتقدند که دولت بایدن با وجود اعتراض‌های دانشجویی و مردمی کم سابقه در محکومیت حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه و نارضایتی آن‌ها از تخصیص بودجه هنگفت مالی و تسلیحاتی به نفع این رژیم، صدای رای‌دهندگان و مالیات دهندگان آمریکایی را نشنیده و رضایت لابی‌های صهیونیستی را بر رضایت مردم خود ترجیح می‌دهد.

بنابراین در چند قدمی انتخابات، جوانان آمریکایی از بایدن دور شده‌اند. روزنامه «یواس‌ای تودی» اوایل اردیبهشت‌ماه با اشاره به نتایج نظرسنجی‌های اخیر اعلام کرد که محبوبیت بایدن در میان جوانان این کشور در حال کاهش است و این امر می‌تواند زنگ خطری برای این سیاستمدار دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده باشد.

همچنین نظرسنجی جوانان هاروارد که بین ۲۰ هزار جوان ۱۸ تا ۲۹ ساله انجام شده‌است، نشان داد که حمایت از بایدن در میان جوانان در حال ریزش است. نظرسنجی اخیر دانشگاه «سافولک» که در ژانویه منتشر شد هم نشان می‌داد که در میان رأی دهندگان زیر ۳۵ سال، ترامپ پیشتاز است.

مسلمانان و عرب تبارهای امریکایی از بایدن انتقام می‌گیرند؟

تنها دانشجویان و جوانان آمریکایی نیستند که از بایدن و دموکرات‌ها روی برگردانده‌اند، مسلمانان و آمریکایی‌های عرب‌تبار نیز در انتخابات پیش رو از رئیس‌جمهوری که چهار سال پیش با رأی آنان وارد کاخ سفید شده‌بود، انتقام خواهند گرفت.

آمریکایی‌های عرب‌تبار و مسلمان می‌گویند که بایدن را مجازات خواهند کرد حتی اگر به قیمت شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری باشد. حدود ۴.۵ میلیون مسلمان آمریکایی وجود دارند که بیش از ۱ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند. آراء رای‌دهندگان عرب‌تبار تفاوت چشمگیری را در رقابت تنگاتنگ ۲۰۲۰ ایجاد کرد.

در انتخابات آن سال، بایدن با ۱۵۴ هزار رأی در میشیگان از ترامپ پیشی گرفت؛ رأیی که عمدتاً به جامعه آمریکایی‌های عرب‌تبار که پنج درصد آرا را به خود اختصاص داده‌بودند، تعلق داشت. میشیگان خانه حدود ۲۴۰ هزار آمریکایی عرب‌تبار است. در جورجیا بایدن با کمتر از ۱۲ هزار رأی پیروز شد. در آن ایالت بیش از ۵۷ هزار آمریکایی عرب‌تبار زندگی می‌کنند.

با این وجود، افزایش نارضایتی در آن جوامع به این معنا است که برای اولین بار در ۲۶ سال گذشته حزب دموکرات دیگر گزینه‌ مناسبی برای بسیاری از رأی دهندگان عرب‌تبار چه مسیحی و چه مسلمان نیست. میزان محبوبیت بایدن در میان آمریکایی‌های عرب تبار از ۵۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۳ رسید که البته همین میزان نیز در سال ۲۰۲۴ با تداوم و تشدید نسل‌کشی در غزه و شکل‌گیری جنبش دانشجویی جاری کاهش چشمگیری داشته‌است.

بنابراین حدود ۷۰ درصد مسلمانان آمریکایی در سال ۲۰۲۰ در مقابل ترامپ به بایدن رأی داده‌بودند و بر اساس گزارش شورای روابط آمریکایی -اسلامی حدود ۲ میلیون مسلمان در حال حاضر برای رأی دادن در انتخابات ۲۰۲۴ ثبت نام کرده‌اند که بی‌تردید بایدن گزینه مورد نظر آنها نخواهد بود. چند ماه پیش «ایلهان عمر» نماینده دموکرات ایالت مینه‌سوتای آمریکا به رئیس‌جمهوری این کشور هشدار داد که انتخاب مجدد وی در رقابت‌های ریاست‌جمهوری، در سایه نادیده گرفتن خواسته‌های جوانان و مسلمانان «دل شکسته» به مشکل خواهد خورد.

کد خبر 6096954

دیگر خبرها

  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • بلاروس: آماده میزبانی مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه هستیم
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل